RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásSportszervezésÁltalános információkRendezvénynaptárRendezvényekVirtuális sétaSzolgáltatásokKépgalériaVendégkönyvReferenciák
 
 
 

Újra szélesre tárja kapuit a Városi Rendezvénycsarnok

Befejezték a tapolcai sportcsarnok tetőszerkezetének javítását

 

2013. február 14-én megtörtént a Városi Rendezvénycsarnok műszaki átadása. Tűzoltók, építési hatóság, tervező, kivitelező, műszaki ellenőr, mindenki, aki az ügyben illetékes jelen volt tegnap délelőtt a Sportcsarnokban. A város és a csarnok vezetése a helyreállítás tervezőjével és a kivitelezőjével bejárta a helyszínt, a munkálatokat befejezettnek nyilvánították, az épületet alkalmasnak találták arra, hogy újra megnyissa kapuit a sportolók, egyesületek, rendezvények előtt.

Ahogy azt ma az MTI is megírta, a rendezvénycsarnok tartószerkezete tavaly február 25-én, egy nemzetközi vívóverseny közben repedt meg. A versenyt beszüntették és a helyszínre érkező hatóságok bevonásával megkezdték a csarnok biztonságossá tételét, a további károk elhárítását. Életveszély nem volt és az épület állékonyságát sem fenyegette veszély.

A város vezetése azonnal megkezdte szakértők és hatóságok bevonásával az ügy lehetséges megoldásainak vizsgálatát; független statikai szakértők elemezték az anyagszerkezetet, a ragasztást, a tervezést és a kivitelezést A legtöbb időt talán az vette el, hogy felmérjék, vajon mi okozhatta a gerenda repedését, különböző megállapítások születtek, különböző megoldásokkal. Mind esztétikailag, mind pedig statikailag az eredeti tervező ötletei álltak helyt ezek közül.  A munkálatokat a közbeszerzésen nyertes gyomaendrődi Gyefa Kft. idén januárban kezdte meg.

A javítás során rögzítő csavarokkal erősítettek meg minden gerendát, majd összehúzatták a sérült tartóelemet, végül fémszerkezettel látták el az összes áthidalót. Ez a megoldás tehermentesíti az eredeti fagerendázatot.

Sólyom Károly alpolgármester portálunknak elmondta, hogy a helyreállítási munkálatok ötvenmillió forintba kerültek, melyet egyelőre a város állt. Ebből 3-4 millió csak az a szűkösen becsült összeg, ami az elmúlt egy év bevételének kiesését jelenti.

A fagerenda megrepedéséért a fatartó gyártója a felelős. A munkálatok közben egy másik gerenda is megrepedt – adta tájékoztatásul az alpolgármester úr. Mivel az önkormányzat nem felelős a kialakult helyzetért, igyekeznek megegyezni a gyártóval, hogy ennek az összegnek a jó részét vállalják át. Ha nem sikerül megnyugtató eredménnyel lezárni a tárgyalásokat, – és eddig sajnos úgy néz ki, hogy nem sikerül - akkor bírósághoz fordul a város.

Tehát megindulhat az élet: tavasszal minden tapolcai csapatsportágban hazai mérkőzéseket játszhatnak a csarnokban. A rendezvények sorát a Batsányi János Gimnázium szalagavatója nyitja március 7-én, majd 8-án a Sportgálával folytatódik a csarnok új élete

 

Forrás: www.infotapolca.hu

 
Politikai rendezvények létesítménybiztosítása

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


Álláspályázat

Tovább>>
Hurrá! Úszni tanulok!

Úszásoktatás a Tapolcai Strandon

(8300 Tapolca, Strand út 1.)

Óvodás 7-12 éves gyermekek részére

Tovább>>
Politikai rendezvény szabályozás

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


III. Tapolca EXPO
Tovább>>
IX. Szilveszteri Malom-tó úszás

2018. december 31. 11.00, Tapolca, Malom-tó part

JELENTKEZÉS

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív