RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásSportszervezésÁltalános információkRendezvénynaptárRendezvényekVirtuális sétaSzolgáltatásokKépgalériaVendégkönyvReferenciák
 
 
 

Megnyitják a csarnokot Tapolcán

Megnyitják a csarnokot Tapolcán

Tapolca - Közel egy évvel a városi rendezvénycsarnok tetőszerkezetének megsérülése után, a csütörtöki műszaki átadással ismét megnyitja kapuit a létesítmény.

Erről Sólyom Károly alpolgármester tájékoztatta a Naplót. Mint elmondta, a szakhatóságok, a műszaki ellenőr, a tervező, a kivitelező, illetve minden érintett részvételével  tartottak szemlét, ellenőrzést az épületben. A műszaki átadáson az elvégzett javítással kapcsolatban nem merült fel semmilyen hátráltató tényező, így a használatba vételi engedély kiadásának sem lesz akadálya.

Sólyom Károly: egy évvel a tartószerkezet sérülése után ismét megnyitja kapuit a városi rendezvénycsarnok (Fotó: Szijártó János)

Ez már azt is jelenti egyben, hogy napokon belül megindul az élet a létesítményben, megnyitják a kapukat a nagyközönség, illetve a sport és kulturális célú rendezvények előtt. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a rögzítő acélszerkezet körültekintő tervezés után szakmailag kifogásolhatatlan minőségben került fel a korábbi fa áthidalók alá. - A kivitelezésre nem lehet panaszunk, reméljük ez nagyon hosszú távú megoldást jelent a tapolcai rendezvénycsarnok számára - tette hozzá Sólyom Károly.

Amint arról többször is írtunk, a rendezvénycsarnokban tavaly februárban egy vívóverseny közben repedt meg a nyolc fa áthidaló egyike. Az elmúlt egy évben számos lehetőséget vizsgálva jutottak végül arra a megállapításra a szakértők, hogy a biztonságos és végleges rögzítéshez nem szükséges a sérült elemet eltávolítani. A felmerülő költségek mintegy ötven millió forintot tesznek ki, amelyet egyelőre az önkormányzat állt, de a kár rendezése, enyhítése miatt tárgyalnak a fa áthidaló gyártójával. Az álláspontok egyelőre távol állnak egymástól, így az alpolgármester szerint az is elképzelhető, hogy a város jogi úton érvényesíti követelését.

Szijártó János

 

Forrás: veol.hu

 
Politikai rendezvények létesítménybiztosítása

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


Álláspályázat

Tovább>>
Hurrá! Úszni tanulok!

Úszásoktatás a Tapolcai Strandon

(8300 Tapolca, Strand út 1.)

Óvodás 7-12 éves gyermekek részére

Tovább>>
Politikai rendezvény szabályozás

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


III. Tapolca EXPO
Tovább>>
IX. Szilveszteri Malom-tó úszás

2018. december 31. 11.00, Tapolca, Malom-tó part

JELENTKEZÉS

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív