RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásSportszervezésÁltalános információkRendezvénynaptárRendezvényekVirtuális sétaSzolgáltatásokKépgalériaVendégkönyvReferenciák
 
 
 

Félmaraton 2011

Félmaraton- (fél)siker?

Tapolca- 2011. április 17.- Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre városunkban az I. Tapolca Félmaraton Futóverseny. A sporteseményre a helyieken kívül a környező településekről is érkeztek, de Szombathely, Kalocsa, Pétfürdő, Balatonfűzfő, Veszprém, Almásfüzitő, Kaposvár, Székesfehérvár, Helvécia és Budapest futói is rajthoz álltak. Van Del Heuwen Guy /Belgium/ személyében nemzetközi jelleget is öltött a rendezvény.

A tartalmas rendezvény fénypontja- a félmaratoni táv teljesítése- előtt a szervező gondoltak a kicsikre is. Gyermek, családi futóverseny keretében derült ki, milyen állóképességgel rendelkeznek a szülők és utódaik a mintegy 600 méteres távon (Malom-tó körül 1 kör). Szerencsére szép számmal akadtak vállalkozó szellemű indulók. Volt, aki különösebb nehézség nélkül, mosolyogva szakította át a képzeletbeli célszalagot, de akadt olyan gyermek is, aki a végén könnyes szemekkel, szülői biztatás mellett ért csak célba.

Kísérőprogramként ezúttal is az ÖKO-PANNON Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtési road show-ja aratott sikert, az interaktív játékokat sok fiatal próbálta ki ezen a délelőttön is. Emellett a kerékpáros ügyességi verseny is elmaradhatatlan kelléke ezeknek a megmozdulásoknak, de a lakossági szűrések népszerűsége is töretlen maradt, jobbára felnőttek vették igénybe a szolgáltatásokat.

Aztán eljött az idő, amikor Marton Zsolt moderátor a rajtvonalhoz szólította a mintegy nyolcvan főnyi nevezőt, hogy megkezdjék a 21,6 km hosszú félmaraton távot. Egyéni- női és férfi, valamint váltóban- női és férfi kategóriákban lehetett nevezni, életkor szerint: felnőtt, szenior és veterán.

Minden befutó ajándékcsomagot, egyedi emlékérmet kapott, valamint verseny közben frissítő ital, sütemény, szőlőcukor, gyümölcsök is a rendelkezésükre álltak. A rendőrségi biztosítás mellett orvosi szakszolgálat is ügyelt a versenyzők testi épségére. Öröm volt látni, hogy az esemény végére egész komoly létszámú közönség minden befutót vastapssal jutalmazott.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a verseny résztvevőjeként indult többek közt dr. Vidosa Noémi, a Városi Bíróság elnöke, dr. Komjáti Sándor ügyvéd, valamint Kolop József szobrászművész, a helyi szabadtéri Betlehem alkotója is.

További fotók az I. Tapolca Félmaraton Futóversenyről

Apa, anya, aprónép, sírás és nevetés- a gyermek, családi futóversenyen is szép számmal indultak.

A "papírmunka" után útra keltek a versenyzők, köztük Császár László, városunk első embere is /jobb alsó fotó, narancssárga pólóban/.

Komoly erőpróba volt a 21,6 km- es táv. Közben a rendezők frissítő italról, gyümölcsről, szőlőcukorról, aprósüteményről is gondoskodtak.

A célba érkezők nyakába Cseh Diána sportszervezőnk akasztotta az egyedi emlékérmet.

Felső képen-többek közt- Császár László polgármester /hátsó sor- 3. és Rédli Károly, a Tapolca Kft. ügyvezető igazgatója- hátsó sor- 4./. Az alsó fotón- balról az első a futóverseny egyik szponzora- Gerald Trümper /RHODIUS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója/.

Forrás: www.helyilapok.hu

 
Aranykapu kupa 2019

Versenykiírás

Sorsolás


X. Szilveszteri Malom-tó úszás

2019. december 31. 11.00, Tapolca, Malom-tó part

JELENTKEZÉS

Tovább>>
Kolbásztöltő verseny és Ifjúsági kolbásztöltő verseny 2019

Tovább>>
XI. Forraltbor-főző verseny 2019

Tovább>>
ARANYKAPU KUPA teremlabdarúgó torna 2019

Tovább>>
Álláspályázat

Részletekért kattints ide!


További hírek
 
Pannon Interaktív