RendezvénycsarnokTamási Áron Művelődési KözpontMozi és TeleházSporttelep
PiacokCsobánc Művelődési HázKözponti oldalMűfüves Sportpálya ÖRÖKZÖLD Sportsziget
BemutatkozásSportszervezésÁltalános információkRendezvénynaptárRendezvényekVirtuális sétaSzolgáltatásokKépgalériaVendégkönyvReferenciák
 
 
 

Tapolcán, ahol a jövő az otthonteremtés gondolata köré épül, természetes, hogy a közösségeket is méltó hely illesse meg. Ezen törekvés mentén készültek el 2001-ben a Rendezvénycsarnok tervei, amelyet a város képviselő- testülete hagyott jóvá. A beruházás költsége a 70 millió Ft saját - tapolcai- forráson kívül címzett állami támogatásból valósult meg.

Az építkezés befejezésével az épület átadására 2003. május 31-én került sor. A Városi Rendezvénycsarnok létesítésével egy olyan többfunkciós épülettel gyarapodott Tapolca, amely elsősorban a sport, de kulturális élet kiterjedéséhez járul hozzá.

rendezvénycsarnok

A rendezvénycsarnokban végzi munkáját a városi sportszervező, akinek feladatköre 2005-től a tulajdonos Önkormányzattól a Kft. irányítása alá került (bővebben lásd: Sportszervezés)

A rendezvénycsarnok 10 éves évfordulója egyben új korszak nyitányát is jelenti a Városi Rendezvénycsarnok életében.  67/2013. (IV.26.) Képviselő-testületi Határozat értelmében a Városi Rendezvénycsarnok a Csermák József Rendezvénycsarnok nevet kapja. A névadó ünnepségre 2013. október 7-én került sor.

 

csermak

Fotó: veol.hu, Penovác Károly

A kulturális rendezvények mellett edzések, hobby sportolók, külső szervezésű programok számára nyújt otthont. A csarnokban található különböző felfestések, kosárlabda-, röplabda-, kézilabda-, teniszpálya mellett a teremlabdarúgás alapvető helyszíne, melyhez az 1 m magas palánkkal körbevett játékteret is biztosítani tudjuk.

A Rendezvénycsarnok programjaival biztosítja a település kulturális programjainak szélesítését, közösségi teret nyújt a közoktatási intézményeknek, és rendezvényeivel növeli a városba látogatók számát. Az ünnepek kultúrájának gondozása érdekében aktív szerepet vállal a megemlékezések megszervezésében, illetve otthont nyújt számukra. A szabadidő kulturális célú eltöltéséhez, a polgárok tájékoztatásához, közösségi művelődéséhez biztosítja az esztétikus környezetet és infrastruktúrát.

A csarnok állandó, évről évre megrendezett programokkal rendelkezik, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a látogatók körében. Fő cél az előző évek színvonalának és tartalmának figyelembevételével a folyamatos megújulás lehetőségét megteremteni. E cél elérésének érdekében újabbnál újabb eseményeknek biztosít helyszínt a csarnok.

A csarnok többcélú kihasználási lehetőséget biztosít. Kiváló helyszínei a helyi és kistérségi iskolai, utánpótlás és szabadidős sport számára, szabványos méreteinél fogva képes kiszolgálni a legtöbb teremsport hazai felnőtt versenyrendszerét, valamint nemzetközi, sőt világversenyek megrendezésére is alkalmas.

Tervezésénél fontos szempont volt a különféle kiállítások, bemutatók, vásárok lebonyolítására és kiszolgálására való alkalmasság. A csarnok felépítésével a közösségeknek lehetőségük nyílik a konferencia- és rendezvényturizmusban rejlő lehetőségek kiaknázására. E helyszín kiválóan alkalmas közösségi és magán rendezvények megtartásán túl koncertek, mozi és színházi előadások, vállalati programok, önkormányzati események, politikai nagygyűlések, menyegzők, bálok, csak jelzésszerű felsorolásai a számtalan megrendezhető eseménynek.

Nem csak a városi közélet, de a szűkebb és tágabb környezet számára is egyedülálló sport és kulturális központnak tekinthető, hiszen falai között otthonra leltek a legkülönfélébb rendezvények az épület adottságainak maximális kihasználtsága mellett.

 
Hurrá! Úszni tanulok!

Úszásoktatás a Tapolcai Strandon

(8300 Tapolca, Strand út 1.)

Óvodás 7-12 éves gyermekek részére

Tovább>>
Politikai rendezvény szabályozás

Ügyvezetői rendelkezés ide kattintva letölthető!


III. Tapolca EXPO
Tovább>>
IX. Szilveszteri Malom-tó úszás

2018. december 31. 11.00, Tapolca, Malom-tó part

JELENTKEZÉS

Tovább>>
VII. Kolbásztöltő verseny és IV. Ifjúsági kolbásztöltő verseny

 2018. december 30-án, 9 órától  Év végi malackodás a Tóparton

Tovább>>
Szalay Gyöngyi Emlékfutás

VERSENYKIÍRÁS!

Tovább>>
További hírek
 
Pannon Interaktív